Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa memoriala Ion Minulescu Claudia Millian este amenajata in apartamentul achizitionat de familia Minulescu in anul 1934, in zona Cotroceni din Bucuresti.
Fiica lui Ion Minulescu a lasat prin testament apartamentul impreuna cu patrimoniul aflat in el Muzeului National al Literaturii Romane.
Casa memoriala prezinta documente literare, scrisori, manuscrise, fotografii si numeroase tablouri si sculpturi, picturi care l-au inspirat pe poet la scrierea poeziilor sale.
Una din camerele casei era considerata odaia de lucru, gasindu-se acum cateva sculpturi in bronz, realizate de O.Han, ceramica de Deft, un vas grecesc, o cupa orientala in filigran, ceasuri de epoca.
Calendarul din camera arata fila cu data de 11 aprilie 1944, atunci cand a murit poetul Ion Minulescu. A fost inhumat la Cimitirul Bellu din Bucuresti.
Sursa
Casa memoriala Ion Minulescu Claudia Millian este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Ion Minulescu Claudia Millian
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4343681,26.0669041
Muzeul Literaturii Romane se afla in Casa Scarlat Kretzulescu (atestata in 1839) si a fost infiintat in anul 1957.
Muzeul este un monument istoric si detine un numar de 300.000 de piese, organizate i
Muzeul Comunitatii Evreiesti este situat in incinta Templului Unirea Sfanta Ahdut Kodes, pe strada Mamulari nr.3, sector 3, localitatea Bucuresti.
A fost deschis in anul 1978, fiind structurat pe dom
Casa memoriala Liviu Rebreanu se afla pe B-dul Dr. Gheorghe Marinescu nr. 19, sector 6 si intregeste ansamblul caselor memoriale aflate in custodia Muzeului National al Literaturii Romane.
Liviu Reb
Catedrala Sfantul Iosif este cea mai cunoscuta biserica romano-catolica din Bucuresti, fiind in acelasi timp un monument istoric si de arhitectura. Edificiul fost construit intre anii 1873-1884 dupa p
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc.
Ea a fost construita intre 1713-1715,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.