Apasati pe imagini pentru vizualizare
Casa cu Cariatide este una dintre cele mai interesante cladiri din Sibiu, denumirea sa provenind de la statuile care reprezinta doua femei stand in picioare, menite sa indeplineasca functia de coloane de sustinere.
Cladirea a fost locuita pe vremuri de cel mai celebru argintar din cetatea Sibiului, Sebastian Han. Construita la putin timp dupa terminarea palatului baronului Brukenthal din Piata Mare, Casa cu Cariatide a preluat unele dintre motivele folosite la palat.
Edificiul a fost realizat in stil traditional baroc in forma dreptungiulara, cu o curte interioara mare. Fatada este ridicata pe inaltimea a doua etaje. La ambele etaje galeriile cu coloane desavarsesc ansamblul architectural, dand cladirii un aer de epoca.
Arhitectul cladirii a pus accentul pe realizarea fatadei principale si asupra colonadei din curtea sa. Elemntele de decor baroc nu sunt foarte dese, ele regasindu-se la lunetele ferestrelor, in locul cheii de arc a portalului, pe tavanul salii festive - stucaturi cu motive vegetale.
Adresa: strada Mitropoliei
Casa cu Cariatide Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa cu Cariatide Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.796002,24.149095
Edificiul a fost ridicat intre anii 1778 – 1788, pe strada Reconstructiei nr. 17 din Sibiu. Este cel mai vechi lacas de cult construit de Biserica Romana Unita cu Roma din Sibiu.
Initial o biserica
Biserica a fost ridicata intre anii 1881-1883, intr-un complex de cladiri de pe strada Mitropoliei nr. 30 din localitatea Sibiu. Initial facea parte dintr-un orfelinat al comunitatii evanghelice.
Con
Turnul apartinator incintei a IV-a, construit in 1457, este unul din cele doua turnuri pastrate din Orasul de Jos.
Turnul Pielarilor are patru nivele, din care ultimul, iesit in consola, dotat cu cat
In aceasta cladire a locuit Zaharia Boiu - Preot, pedagog, poet nascut pe 4 martie 1834, in Sighisoara, in familie de preot, decedat la 6 noiembrie 1903, in Sibiu.
Zaharia Boiu
-A fost redactor al zi
Deschis publicului din anul 1966 si reorganizat in 1981, Muzeul de Vanatoare din Sibiu poarta numele uneia dintre personalitatile de prestigiu ale orasului Sibiu, de la sfarsitul secolului al
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.